Порівняння енергетичної цінності різного палива згідно даних виробників і дистриб’юторів представлено в таблиці:
№ | Сировина | Оціночна енергетична цінність МДж/кг |
---|---|---|
1 | Брикет з соломи | 16,5 – 17,5 |
2 | Сезонна деревина | 15 |
3 | Кам’яне вугілля | 21 – 28 |
4 | Вугільна дрібниця | 18 – 21 |
Брикети повинні зберігатися під дахом, в умовах захищених від вологи тобто дощ, сніг; найкраще в сухих і провітрюваних приміщеннях.
У будь-якому процесі спалювання виділяються продукти згорання і утворюється попіл. Спалювання біомаси створює замкнуте коло CO2 (вуглекислого газу) в природі, в такий спосіб не заподіюється до збільшення CO2 в атмосфері. Попіл, що залишився не є шкідливим і чудово підходить для добрива городів, газонів і полів.
Спалювання брикетів із соломи в печах, котлах і камінах без наддуву повітря:
- брикет під час спалювання тліє, немає ефекту полум’я; тільки в топці з надувом повітря з’являється полум’я
- на початковому етапі спалювання брикет збільшує свій об’єм, в зв’язку з цим слід залишити простір в камері спалювання
- під час спалювання не слід перебирати палаючі брикети; слід залишити до повного згоряння
- температура топки повинна виносити 700 – 800 ° C; при вищій температурі може палива.
Спалювання брикетів в топці з вентиляторним надувом:
- в разі котлів з реторним пальником подача брикетів на пальник має відбуватися малими порціями, що подаються так часто, щоб все паливо згоріло на реторі, а при максимальній потужності зона топки повинна охоплювати більш ніж 2/3 ретора. Кількість повітря слід регулювати відповідно до технічної документації котла
- температура топки повинна виносити 700 – 800 ° C; при вищій температурі може палива
- регулювання повітря для процесу спалювання – повітря має бути стільки, щоб полум’я в камері спалювання мало темно-жовтий колір
- враховуючи характер продуктів згоряння (стосується кожного палива) не слід допускати до конденсації вологи на стінках котла. У разі застосування палива з біомаси камін не повинен бути зроблений з кислототривкої сталі.
Брикети з соломи можна спалювати в кахельних печах, дріб’язкових, кухонних, камінах, печах на біомасу, котлах центрального обігрівання як стандартних так і забезпечених в автоматичних подавачах.
Ми можемо організувати екскурсію на підприємства які використовують нашу продукцію. У зв’язку з обмеженою кількістю місць обов’язково телефонна резервація місця.
BIOMASSER® можна побачити також на багатьох виставках і конференціях, про яких ми інформуємо на нашому веб-сайті ameliart.com.ua
Ні. Обсяг бака був підібраний до виробництва брикетувальника. Надбудова бака може викликати надмірне навантаження системи подачі січки і аварію машини.
Стабілізатор (стрижневий кондуктор) є важливим елементом процесу брикетування. Під час стабілізації брикет, що знаходиться під навантаженням остигає, піддається остаточному формуванню, випаровується також волога яка містилась в соломі.
Ні. Продукція брикетів в брикетувальнику BIOMASSER® не вимагає додавання ніяких в’яжучих речовин, клеїв, наповнювачів. Брикетується “чиста” сировина – без добавок.
Солому можна різати в сільськогосподарських подрібнювачах. Довжина матеріалу повинна міститися в проміжку 1-5 см. В пропозиції маємо подрібнювачі з різною продуктивністю, спеціально пристосовані до подрібнення соломи і дозволяють отримати матеріал, що відповідає умовам необхідним для роботи брикетувальника.
Машина була запроектована для брикетування трав’яної біомаси тобто соломи, сіна, очерету (дивіться Сировина для виробництва). Додавання інших матеріалів може викликати порушення в її роботі. Будь-які спроби додавання домішок або іншої сировини ніж рекомендовані можливі лише на власний ризик.
Січка з сильно довгими відрізками зависає в засипному баку утворюючи порожній простір при вході в брикетуючій камері, що веде до зниження продуктивності машини.
Продуцент в проведених випробуваннях отримав повторювану масову продуктивність брикетів з сірої житньої соломи:
- BIOMASSER® SOLO: до 90 кг / год;
- BIOMASSER® DUO: до 160 кг / год
Машини зі шнековим брикетуючим елементом, якими є брикетувальники BIOMASSER®, це пристрої об’ємного типу. Їх масова продуктивність залежить від параметрів брікетувального матеріалу:
- рід сировини / тип – чим важче і менш еластична солома, тим більше продуктивність пристрою
- якость / вік – кращими параметрами (як під час брикетування так і спалювання) відрізняється сіра солома, тобто солома піддана дії атмосферних умов під час складування, “млява” солома. Складування соломи позитивно впливає на її подрібнення і брикетування.
- вологість – оптимальна 10% – 30%.
Сильно мокра січка – робота машини буде порушена, тобто: розшарування виробленого брикету, затикання формуючої втулки, затикання отвору обезгазуваємого і звільнення накопичених газів під великим тиском, згинання плеча горизонтальної мішалки, перевантаження і зупинка роботи мотора.
Після усунення проблеми продукція брикетів може бути продовжена.
Сильно суха січка – затикання матеріалу в формуючій втулці, перегрів робочих поверхонь і зупинка роботи машини.